Solskydd

Vi erbjuder ett brett och kvalitetssäkrat sortiment av solskydd i flera olika modeller och färger. Hos oss hittar du allt du behöver för att få till den bästa platsen i skuggan, oavsett om det är till en större eller mindre uteplats.

Till solskydd >

Få personlig service

Svårt att välja och hitta rätt produkter till ert projekt? Kontakta då oss och få råd samt tips på vilka produkter som kan lämpa sig för ert projekt. Med snart 40 år i branschen har vi kunskap och lång erfarenhet som kan hjälpa er vidare.

Kontakta oss

BÄSTSÄLJARE

Solskydd

Under varma sommardagar kan solen ibland vara mer än obekväm. Solens strålar kan dessutom vara ohälsosamt för huden och vi kan till och med drabbas av solbränna. Att investera i ett parasoll är en perfekt lösning för att undvika allt detta. Dessutom kommer ett solskydd göra att dina gäster sitter mer bekvämt på din uteservering under en varm sommardag.

På Hulténs kan du hitta våra solskydd i olika utföranden, former, storlekar och färger så att du lätt kan hitta den som uppfyller alla dina behov och samtidigt kompletterar din uteservering.

 

Parasoll - Ett mångsidigt solskydd

Om du föredrar ett klassiskt solskydd har vi ett utbud av premiumprodukter, som erbjuder hög hållbarhet, smarta detaljer och en mycket bekväm hantering. Du kommer utan tvekan hitta rätt parasoll för dig.

Vi har ett stort utbud av parasoller för hotell och restauranger, såväl som för trädgård, balkong eller terrass, i flera olika modeller och utföranden. Till denna typ av solskydd kan du även välja olika typer av parasollfötter för att få den stil som passar dig bäst.

Konstruktion av parasoller

 • Parasoller med centralstång eller sidostång, ram i aluminium eller trä
 • Ett brett utbud av former och format: cirkel, kvadrat eller rektangel
 • Stort utbud av tyger och färger
 • Många tillbehör för montering på terrass, balkong osv

Fördelar med parasoller som solskydd

 • Stort sortiment för en perfekt integrering av din uteservering
 • Högpresterande UV-skydd som skyddar huden på dina gäster
 • Hög komfort och enkel hantering
 • Olika sätt att montera. På en terrass, trädgård eller på en balkong
 • Långsiktig hållbarhet och hög UV-beständighet hos tygerna så att de inte bleks av solens strålar

 

Vad ska man tänka på när man köper ett parasoll?

Det kan vara svårt att välja rätt parasoll om man inte vet vad man ska tänka på. Alla typer, former och storlekar att välja mellan, för att inte tala om olika typer av tillläggsfunktioner, kan förvandla det som kan tyckas vara en lätt uppgift till en riktig mardröm. Låt oss titta närmare på de viktigaste aspekterna.

Materialet av en parasoll

Titta noga på vad parasollet du tänker köpa är tillverkat av. Parasollet är oftast tillverkat av syntetiskt tyg som har någon typ av beläggning som ger den en större motståndskraft mot väder och vind. Stången kan vanligtvis vara av antingen trä eller metall. De mindre parasollerna har oftast det första då de inte behöver vara lika robusta. Dessutom ger träet ett mer naturligt utseende. Metall är å andra sidan vanligare när det gäller större parasoller, till exempel de frihängande parasollen.

Vilken typ av fot ska man ha?

Basen (eller foten) spelar en stor roll. Den tynger ner parasollet och håller det på plats. Om basen är för lätt är risken stor att parasollet tippar eller går sönder. Du kan gärna fråga oss om du är osäker på vilken som är bäst för dina behov.

Vad skyddar parasollet emot

Motståndskraft är definitivt något du bör ta hänsyn till. Ett parasoll är inte alltid vattentätt, vilket innebär att det bara skulle skydda dina gäster från solen men inte om det skulle regna.

Du bör också titta på UV-beständigheten eftersom parasollet kan förlora färg med tiden. Om du väljer ett parasoll med metallstång är det dessutom viktigt till att stången är rostbeständig så att det inte blir några obehagliga överraskningar. Överväg att köpa ett regnskydd till ditt parasoll som en extra försiktighetsåtgärd, på så sätt kan dina gäster njuta av skuggan mycket längre.

 

Olika typer av parasoll

Parasoller finns i olika typer och var och en av dem har olika användningsområden. Typen av parasoll kommer också, mer eller mindre, att avgöra vilka funktioner parasollet har, eftersom de är ganska kopplade till designen.

Våra standardparasoller är vad man brukar kalla “marknadsparasoller”. De har en sexkantig eller åttkantig skärm och ett väldigt traditionellt utseende. Stången är vanligtvis gjord av trä, men det är inte alls ovanligt att hitta sådana som är gjorda av metall. De erbjuder ett mindre solskydd så de är idealiska för avslappnad användning till exempelvis cafégrupper och mindre uteserveringar.

Frihängande parasoller är mycket större och är idealiska för att kasta skugga på en större uteservering. När det gäller själva parasolldelen kan de vara antingen sexkantiga, åttakantiga eller till och med fyrkantiga. Stången måste vara tillverkad av ett robust material, helst av metall, eftersom den måste kunna bära mycket vikt.

När du väljer rätt parasoll bör du först och främst tänka på syftet. För mindre områden kan det vara fördelaktigt att du väljer ett marknadsparasoll som skydd. Om du däremot vill kunna täcka ett större område, t.ex. större uteserveringar, bör du definitivt överväga att köpa in frihängande parasoll. På så sätt kommer du kunna skydda dina gäster mot solens strålar på ett så effektivt sätt som möjligt.

 

Solsegel - ett modernt solskydd

Vill du ha ett solskydd med luftigt och lätt utseende och på en hög arkitektonisk nivå? Då kan ett solsegel vara den rätta lösningen av solskydd för dig. Vi erbjuder solsegel i olika varianter, med fokus på solskydd med ett klimatkomforttyg. För att förhindra hög värmeintensitet under seglet, eller som regntätt skydd som gör att du kan förlänga säsongen på din uteservering.

Våra avtagbara solsegel är en trendig metod för solskydd för att skydda både små och medelstora uteserveringar från solens strålar. De är dessutom enkla att montera så att du också enkelt kan göra det själv.

Konstruktion av solsegel

 • Skräddarsydda solskydd enligt dina specifikationer
 • Som triangel eller rektangel
 • Speciella tyger för skuggor
 • Förstärkt kant med band som har monterade D-ringar för stabil och säker fastsättning

Fördelar med solsegel som solskydd

 • Modernt solskydd i ett luftigt, lättviktigt utseende
 • Skräddarsydda produkter

 

Köp dina solskydd från oss

Förutom parasoller och solsegel kan du också hitta paviljonger som solskydd. Med dessa finns det också flertalet möjligheter till att skapa ett vindskydd åt din uteservering. Hos oss finns det med andra ord mängder av bra alternativ för att skydda både din uteservering och dina gäster från väder och vind.

Är du osäker på vilken typ av solskydd som är rätt för dina behov? Eller har några andra frågor eller funderingar gällande våra produkter får du gärna kontakta oss. Du kan enkelt nå vår kundservice på telefon genom att ringa 046-250 252 eller genom att skicka ett mail till vår e-post på support@hultens.se.