Uteservering

Vi erbjuder ett brett sortiment av utemöbler för din verksamhet ifrån flera välkända varumärken. Hos oss hittar du allt du behöver till din uteservering, oavsett om det är till ett hotell, en nyetablerad restaurang eller ett välkänt café.

Till våra utemöbler >

Få personlig service

Svårt att välja och hitta rätt produkter till ert projekt? Kontakta då oss och få råd samt tips på vilka produkter som kan lämpa sig för ert projekt. Med snart 40 år i branschen har vi kunskap och lång erfarenhet som kan hjälpa er vidare.

Kontakta oss

BÄSTSÄLJARE

Uteservering

Om du lägger till utemöbler till din restaurang kan du skapa ett utrymme som är både bekvämt och funktionellt för dina gäster. Om du befinner dig i en av de lyckliga regioner som har mildare väder är en uteservering ett utmärkt sätt att utöka ditt utrymme. Gästerna uppskattar att äta utomhus för utsikten och för att njuta av vädret eller liveunderhållning, särskilt under sommaren.

På Hulténs kan du köpa kommersiella utemöbler för att hjälpa dig att skapa en uteservering som gästerna kommer tillbaka för att njuta av om och om igen.

 

Bord till uteserveringar

Ett kvalitetsbord som passar till en uteservering är ofta en självklarhet på alla restauranger. Utomhusbord kan tillverkas av en mängd olika material som är resistenta mot elementen och som klarar kommersiell användning. De vanligaste materialen för utomhusbord är aluminium, hårdplast, syntetiskt trä, gjutjärn och stål. Borden kan fås i flera olika höjder, men barhöjd och matplatshöjd är de mest populära valen.

Proffstips: Få ut det mesta av din uteservering genom att kombinera bord i bar och matplatshöjd. Det skapar snyggt utseende samtidigt som du ger dina gäster fler valmöjligheter.

 

Aluminiumbord till uteserveringen

Aluminiummöbler är hållbara, lätta och rostfria. Dessa egenskaper kombineras för att skapa ett material som klarar av väder och vind och samtidigt är lätt att underhålla. Välj bord och stolar i aluminium för att de är lätta att underhålla och lättmanövrerade.

Bord i hårdplast till uteserveringen

Hårdplast är ett starkt material som är motståndskraftigt mot fläckar, repor och blekning. Vanligtvis tillverkad av gjuten melamin eller plast, är materialet stark och lätt att underhålla. Möbler till uteserveringar i hårdplast väljs ofta för sitt eleganta utseende, sin enkla rengöring och sin motståndskraft mot väder och vind.

På grund av sin hållbarhet är hårdplast särskilt idealisk för användning på strand- eller poolområden med salt luft, klor och mycket sol. Välj hårdplast om du befinner dig nära en kust eller om du ständigt får mycket regn.

 

Bord i olika typer trä till uteserveringen

Syntetiskt trä som konstrotting har samma inbjudande utseende som naturligt rotting, men är vanligtvis tillverkat av en komposit av trä och plast för att tåla kommersiell användning utomhus. Vissa möbler av syntetiskt trä har en ram av aluminium eller stål och är pulverlackerade, vilket ger dem ett modernt utseende.

Hos Hulténs hittar du även olika typer av teakmöbler till uteserveringen, eller varför inte köra på klassisk skandinaviska utemöbler i furu.

 

Bord till uteserveringen i stål

Stålmöbler är mycket populära för utomhusbruk på grund av sin stabilitet och motståndskraft mot väder och vind. Materialet har ett klassiskt utseende, och med toppar som finns i olika färger och mönster finns det många alternativ för att anpassa din utomhusinredning.

Piffa upp dina uteserveringar med ett stålbord som är färdigt i en färg som kompletterar din stämning!

 

Stolar till uteserveringen

Uteserveringar kan vara avgörande för en gästs upplevelse. Uteserveringen ska vara avsedda att öka trivseln och den tid gästerna spenderar på din restaurang, så välj en stol eller pall som du tycker är bekväm, och det finns goda chanser att dina gäster också tycker att den är bekväm.

Utomhusstolar och pallar är oftast tillverkade av hårdplast, stål och aluminium, men det finns några andra faktorer att ta hänsyn till innan du köper en utomhusstol eller pall.

 

Stolar med eller utan armstöd

Valet mellan säten med eller utan armar handlar lika mycket om personliga preferenser och avsedd användning. Om maximering av utrymmet av din uteservering är en prioritet kan en stol utan armar vara bäst. Stolar utan armar kan skjutas snyggt in under ett bord och kan ibland vändas för att sitta upp och ner på ett bord, vilket också gör det enkelt att städa golvet.

Stolar och pallar med armar ger däremot en viss komfort och gör det möjligt för kunderna att lätt sitta och samtala med en dryck i handen.

Stolar med armstöd passar bra till:

 • Extra komfort och stöd för matgästerna
 • Skapa en inbjudande atmosfär
 • Gästerna kan vila armarna utan att lägga dem på bordet.

Stolar utan armstöd passar bra till:

 • Vissa modeller kan staplas i förvaringsutrymmen
 • Skjuter sig snyggt in under bord i trånga utrymmen
 • Vissa modeller gör det möjligt att vända uppåt vid förvaring på bord

 

Val av material för sits och rygg

När du har valt stolarnas material och stil är det dags att bestämma vilken typ av material som är bäst för stolarnas sitsar och ryggar.

Det finns många alternativ för material för sits och rygg på utomhusstolar och pallar. Börja med att fundera över färgschemat och atmosfären i ditt utomhusutrymme. Metallsitsar är ett populärt, klassiskt utseende och kan lätt torkas efter regn. Sittplatser i hårdplast är bekväma och lätta att underhålla under en säsong av användning.

 

Schäslonger och soffor till uteserveringen

Om du vill skapa en bekvämt och elegant uteservering som passar för att slappna av på din anläggning kan du överväga en chaiselong eller en utomhussoffa. Båda är idealiska för avslappnade uteserveringar som inte är inriktade på att äta. De är ett bra komplement till en befintlig uteservering eller loungerum och schäslonger är lätta att flytta när du vill justera layouten.

Prova att lägga till en chaiselong eller en utomhussoffa till:

 • Baren eller loungen som alternativa sittplatser.
 • Vid poolen, stranden eller sjön
 • Hotellets utomhuslounge
 • Däck och uteplatser i bostäder
 • Gemensamma utrymmen i klubbhus, lägenheter eller universitet.

 

Beställ möbler till din uteservering hos oss

Vill du ha mer information om att köpa restaurangmöbler? Våra kunniga produktspecialister står alltid redo att hjälpa dig att välja rätt möbler för din uteservering. Kontakta oss enkelt genom att ringa 046-250 252 eller skicka e-post till support@hultens.se. Följ oss gärna på facebook eller instagram för att inte gå miste om nyheter. Du kan även prenumerera på vårt nyhetsbrev direkt till din e-post.