Skötselråd konstrotting

Konstrotting är ett praktiskt taget underhållsfritt material, men det är naturligtvis bra att rengöra korgmöbler med jämna mellanrum och vid behov. Detta görs bäst med en mjuk borste, milt rengöringsmedel och vatten.

Läs mer om skötsel av konstrottingmöbler

Skötselråd teak

Teak är ett mycket tåligt träslag, vilket gör det lämpligt för utemöbler. Teakträ innehåller i sig självt olja, vilket gör att den inte är lika krävande när det kommer till behandling.

Läs mer om skötsel av teakmöbler

Skötselråd aluminium

Aluminiummöbler finns tillgängliga med olika ytbehandlingar för att passa olika smaker och stilpreferenser. Den valda ytbehandlingen är en personlig preferens, men oavsett vilken ger den samma kvalitet och lång livslängd åt möblerna.

Läs mer om skötsel av aluminiummöbler

Skötselråd sten & marmor

Sten och marmor representerar två av naturens mest charmiga och unika kreationer inom stenmaterial. Deras mjukhet och porösa natur ger dem en omisskännlig karaktär, men samtidigt kräver de omsorgsfull hantering och underhåll för att bevara sin skönhet över tiden.

Läs mer om skötsel av sten & marmor

Skötselråd parasoll

Skydda ditt parasoll med ett passande parasollskydd. Det är viktigt att komma ihåg att parasollskyddet endast ska användas när parasollduken är torr för att undvika risken för mögelbildning.

Läs mer om skötsel av parasoll

Skötselråd rotting

Rotting blir med tiden torr och spröd, vilket kan leda till att det lätt bryts vid belastning eller tryck. För att motverka detta bör materialet återfuktas med jämna mellanrum med hjälp av en blomspruta eller liknande.

Läs mer om skötsel av rotting

Skötselråd hardwood

För att bibehålla den naturliga skönheten och hållbarheten hos oljad Hardwood krävs regelbunden oljning. Beroende på placeringen av möbeln krävs underhållsoljning flera gånger per år.

Läs mer om skötsel av hardwood

Skötselråd betong

Att hålla dina betongmöbler rena och i gott skick kräver regelbundet underhåll. En gång var tredje till sjätte månad rekommenderas vaxning av produkten, följt av en applicering av betongförseglare för att säkra ytan.

Läs mer om skötsel av betong

Skötselråd bambu

Bambu anses vara ett utmärkt miljövänligt val på grund av dess hållbarhet och förmåga att växa snabbt. Eftersom bambu är ett naturmaterial kräver det regelbunden vård och underhåll för att behålla sin skönhet och förlänga dess livslängd.

Läs mer om skötselråd av bambu

Skötselråd för Artwood möbler

Att sköta om sina möbler och utemöbler på rätt sätt förlänger livslängden på dem. Här kan du läsa mer om de olika materialen som används i Artwoods möbler och accessoarer samt hur du tar hand om dem på bästa sätt.

Mer information om skötsel av materialen >

Skötselråd för Skovby produkter

Vi rekommenderar att du sköter dina inomhusmöbler från Skovby på bästa sätt. Hur du gör detta beror på vilket material och behandling du valt på möblerna. Se skötselråden för de olika behandlingarna här.

Läs om de olika behandlingarna >