Cafémöbler

Det perfekta caféset till uteplatsen

Letar du efter en cafémöbel eller en balkongmöbel så hjälper vi dig gärna. På Hulténs finner du ett stort sortiment av mindre utemöbelgrupper, cafegrupper och balkonggrupper. 

Vi säljer utegrupper i material som aluminium, teak, konstrotting, pulverlackerat stål och många fler! Vi har utegrupper för balkongen, altanen, uteplatsen, både loungegrupper, soffgrupper och matgrupper. Här finns du utemöbler för alla!

 

Moderna eller traditionella cafémöbler

Ett nytt caféset är perfekt för uteservering i trädgården eller balkongen. Här hittar du allt från mysiga 3-delars set till mer robusta 5-delars set. De passar alla storlekar på uteplatsen. Du kan välja mellan modern design i plast eller konstrotting eller klassiska franska caféstilar tillverkade av traditionell metall. 

De är i allmänhet lätta och smidiga att flytta, så du kan plocka upp dem och ställa ner dem på den soligaste platsen i trädgården. 

De många fällbara cafemöbler kan också enkelt packas in i ett skjul på vintern eller när du önskar mer plats på uteplatsen.

 

Hitta det bästa materialet för ditt caféset 

Ett aféset används vanligtvis utomhus, men vissa är också lämpliga för inomhusbruk, särskilt om du har ett litet kök med begränsat utrymme för matbord och stolar. Om du vill ha din cafégrupp utomhus året runt måste du vara uppmärksam på det material den är tillverkad av. 

Vissa klarar tuffare vinterförhållanden bättre än andra. Exempelvis konstrotting och aluminium klarar sig bättre än rotting och icke-rostfritt stål. Tänk därför efter vad dina behov är och dina förutsättningar för uppbevaring innan du väljer ett caféset. 

När det gäller placering placeras de bäst på en hård yta som terrassen eller en uteplats, eftersom vissa av dem är lätta behöver de en stabil yta. Men har du tilltänkt en mysig plats i trädgården då går det också bra. Bara tänk på att marken ska vara stabil och jämn.

 

Flera olika stilar och varumärken

Cafémöbler varierar i färg och design. De flesta har 1 bord och 2 till 4 stolar. Du hittar dessa i naturliga träfärger, ljus, grå och svart. Du kan också välja en mer klassisk cafémöbel som vanligtvis är gjord av elegant metall.

Om du föredrar en mer modern känsla ska du leta efter rena linjer, stål eller plast. På Hulténs hittar du ett brett urval från ledande varumärken som exempelvis:

  • Brafab
  • Skagerak
  • Hillerstorp
  • Artwood
  • InOut Form
  • Cane-Line
  • Skargaarden

 

Och flera populära varumärken och producenter. Du kommer garanterat hitta ett caféset för dig på Hulténs. 

 

Hitta möbler som passar dina underhållnings behov

Metall får ofta en väderbeständig beläggning och kan förvaras utomhus hela året. Men det kan fortfarande oxidera över tid så det är en bra idé att applicera en transparent, rostskyddande beläggningsprodukt. 

Trä- och plastmöbler kan också vara utanför året runt. När det gäller trä eller rotting kan det vara en bra idé att behandla några av dem med väderbeständiga beläggningar och ge dem underhåll. Men i allmänhet är det vanligtvis bäst att ta dem in under de kallare månaderna eftersom de kan påverkas av våta förhållanden. Du kan också hitta ett praktiskt möbelskydd om du inte har plats att förvara dem inomhus. 

 

Förläng livet på din cafégrupp

Om du har din cafégrupp utomhus måste du definitivt sköta den då och då. Regn och smuts kan byggas upp över tid och kan få möblerna att se äldre ut. Plast-, metall- och trämöbler kan rengöras med trädgårdsslangen och torka naturligt i solen. 

Rotting kan behöva lite mer uppmärksamhet och tvättas bäst med en fuktig trasa. Om ditt set har sittdynor bör du kontrollera tillverkarens instruktioner. Tyget kan vanligtvis tvättas i maskin.

 

Utnyttja mindre utrymmen med caféset

Caféset är inte bara lämpliga för trädgårdar eller uteplatser; de är också perfekta för balkonger. Balkonger är vanligtvis ganska små och traditionella set med 4 sittplatser kan ta för mycket utrymme. 

Ett hopfällbart caféset är ett bra sätt att få ut det mesta av ditt utrymme. De är perfekta för uteservering och att njuta av utsikten, och så kan du smidigt packa bort dem, snabbt och enkelt, vid behov.

 

Börja skapa den mysiga stämningen på Hulténs idag 

Att köpa en cafémöbel är bara första steget för att förvandla ditt utomhusutrymme till ett område för mys och avkoppling. Lägg till några snygga krukor och utebelysning för en unik atmosfär. 


Tänk på soldrivna lampor under sommaren. Du kanske också vill investera i en härlig grill? Med el-, kol- och gasmodeller tillgängliga på Hulténs är det enkelt att skapa rätt stämning. Bläddra i vårt sortiment och börja bygga den perfekta platsen för egentid och familjetid idag.

Cafémöbler