Byarums Bruk

Soffa Byarum 155cm natur / impregnerad furu

5 408 kr
Exkl. moms
Mer info

Varianter

Soffa Byarum 155cm natur / impregnerad furu
Beställningsvara: Skickas inom 5-10 arbetsdagar

Leasing från 100 kr/månad. Läs mer

Beskrivning

Modellen kommer ursprungligen från 1860-talet och kallades för stationssoffan. Anledningen till detta smeknamn var att en sådan stod vid var och varannan järnvägsstation. Den dekorativa soffan gav de resande möjligheten att sätta sig ner och vila en stund. Produkten ingår i Byarum-serien som består av soffa, pall, bänk, fåtölj samt bord.

Varumärke

Klassiska utemöbler från Byarums Bruk

På småländska Byarums Bruk tillverkar de park- och trädgårdsmöbler, planteringskärl, produkter för stadsrummet med mera. Allt i sandformat gjutgods. Produktionen på Byarum består av en blandning av klassiska modeller och modern design. Den äldsta modellen är daterad 1780, den senaste är helt ny. Så idag tillverkar Byarum produkter som formgivits under fyra sekel, och alla produkter tillverkas på gjuteriet i Byarum.

I gjuteriet på Byarum arbetar vi uteslutande efter äldre, hantverksmässiga metoder, så kallad råsandformning. Det betyder att de för varje detalj som ska gjutas gör en form av natursand och vatten utan kemiska bindemedel. Därefter fylls formen med smält metall, och det gjutna stycket framträder. På detta sätt blir varje gjuten detalj unik.

Egenskaper

Färg Silver; Natur
Leverantörens Artikelnummer 1011510100
Produkttyp Soffa
Material Aluminium
Bredd 155
Höjd 76